Webshop

XPERIENCE Fujifilm X-T3
Euro24,95
Hét digitale handboek (PDF) voor de Fujifilm fotograaf
Dit boek helpt je om je Fujifilm X-T3 (of X-T30) systeemcamera beter te begrijpen, met als doe dat jij in controle bent over jouw camera en al haar instellingen. Zo leer je hoe je foto’s met deze camera kunt maken zoals jij dat wilt!

Keukentafel Workshop
Euro350,00
Één op één workshop!
Wil je graag alles weten over je nieuwe systeemcamera*. Ben je niet iemand die graag boeken leest, maar ben jij meer iemand van de praktijk?
In deze op maat gemaakte workshop bespreken we de mogelijkheden van je camera en leg ik je ieder van de verschillende items in het menu van je camera duidelijk uit.

XPERIENCE Fujifilm X-T2
Euro24,95
Hét digitale handboek (PDF) voor de Fujifilm fotograaf
XPERIENCE Fujifilm X-T2 is hét digitale handboek (PDF) voor Fujifilm fotografen. Deze tweede digitale editie is geheel bijgewerkt.
In dit e-book (PDF) vertel ik je alles over jouw Fujifilm X-T2 zonder daarbij geheimen voor je achter te houden.
Webshop
Niet direct gevonden wat je zocht?
In mijn webwinkel vind je al mijn boeken,
plug-ins of workshops. Klik hieronder op
de knop om ze te bekijken.
Blogs & Vlogs
24 september 2019
We hebben het allemaal weleens meegemaakt, condensatie op de lens of in de camera omdat je van een koude omgeving naar een warme omgeving ging en andersom. Wie weleens in de tropen is geweest - of wat dichter bij huis een vlindertuin - weet hoe vervelend het kan zijn als je camera of objectief van het ene op het andere moment helemaal beslaat vanwege condensatie. Vandaag geef ik je een tip hoe je dit probleem kunt voorkomen.
17 september 2019
Tot voor enkele jaren geleden maakte Fujifilm nog haar eigen sensoren. De 'super CCD'. Ze deden daarbij destijds iets bijzonders wat we vandaag de dag in moderne sensoren niet meer tegenkomen. Een sensor bestaat zoals je wellicht weet uit zogenoemde 'photosites'. Die photosites worden vaak vaak aangeduid als pixels op de sensor, maar dat is feitelijk niet correct. Een sensor bestaat namelijk niet uit pixels. De pixels worden namelijk pas gevormd op het moment dat het opgenomen licht, kleur en de helderheidswaarden worden omgezet in een daadwerkelijk beeld.
10 september 2019
Omdat niet iedere camera een zelfde sensor gebruikt; Je hebt immers Micro 4/3, APS-C, Full Frame en Crop Medium Format camera's is de brandpuntsafstand bepalend voor de beeldhoek. Wanneer je dus een objectief plaats met dezelfde brandpuntsafstand op ieder van de bovengenoemde type camera's, dan is het resultaat (de beeldhoek) voor ieder van deze camera's verschillend.
11 juli 2019
Een van de vragen die ik vaak krijg, maar ook regelmatig terug zie op internet is; 'Tot hoe groot kan ik printen?'. Mijn gebruikelijke antwoord is dat je jezelf daar geen zorgen over hoeft te maken en dat wanneer je geen fatsoenlijke afdrukken kunt maken met je reguliere printer thuis het niet aan je camera ligt. Misschien is dat antwoord een beetje te bot en te kort door de bocht. Om die reden is het misschien goed om een keer toe lichten waarom ik dit antwoord meestal geef.
19 juni 2019
Dit is niet zo'n eenvoudige vraag om te beantwoorden dan dat het lijkt. Niet alleen stroomt water niet altijd even snel, het licht is ook op ieder moment altijd net weer even anders. Zouden we de 'Zonnige 16 regel' aanhouden dan zou dat betekenen dat we op f16 zouden werken met een sluitertijd van 1/100e seconde.
19 juni 2019
Weten waar je moet gaan staan is het eenvoudigste gedeelte. De meest eenvoudige manier is door iets op de grond te leggen op de plek waar je moet gaan staan. Denk bijvoorbeeld maar aan een steentje, een tak of iets anders dat voor de foto niet zo opvalt.
Weten waar je hoofd in beeld komt is een stukje lastiger.
Maar dit is de methode die ik hiervoor hanteer als ik zelf ook in beeld wil komen op de foto.